Islamist Mevlid Jašarević, koji izdržava 15-godišnju kaznu zatvora zbog terorističkog napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu, izjavio je u intervjuu za DEPO TV kako žali zbog toga što je u tom napadu iz strojnice ranio samo jednog policajca.

“Nisam zadovoljan svojim učinkom tog dana i samo jednim ranjenim policajcem”, rekao je bez trunke kajanja vehabija Jašarević, koji kaznu izdržava u Kazneno popravnom domu u Zenici, istaknuvši kako je prebrzo ispucao metke iz strojnice i da je očekivao da će moći gađati više specijalaca.
“Najveća greška mi je bila to što sam prebrzo ispucao sve metke iz mog kalašnjikova. Cijelo vrijeme dok sam pucao ispred veleposlanstva SAD-a u Sarajevu nadao sam se da će specijalci izaći iz zgrade i priželjkivao sam ih za mete”, dodao je radikalni islamist. On je svjedočio u dokumentarnom filmu Almira Crvčanina koji je snimio za televizijski internetski portal DEPO TV i koji je objavila i jedna TV kuća u BiH.
Jašarević je odbacio navode kako je imao pomagače za napad na američko veleposlanstvo, dodajući da se za to obučavao u poznatom vehabijskom uporištu u Gornjoj Maoči kod Brčkog te u Beču.
Vehabija Mevlid Jašarević, podrijetlom iz Novog Pazara u Srbiji, 28. listopada 2011. iz strojnice je počeo pucati na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu. Ispalio je nekoliko rafala i ranio jednog policajca iz osiguranja veleposlanstva nakon čega je pogođen u nogu i uhićen. Odlukom Suda BiH proglašen je krivim za terorizam i osuđen na 15-godišnju kaznu zatvora.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.