Najmanje devetero civila je ubijeno a desetci su ranjeni u nedjelju kada su pobunjenici ispalili minobacačke granate i rakete na većinski kurdsku četvrt u gradu Alepu na sjeveru Sirije, priopćila je sirijska kurdska skupina YPG.

Glasnogovornik Redur Xelil, dužnosnik Jedinice narodne zaštite (YPG), rekao je da je u napadima na četvrt Sheikh Maqsoud u gradu Alepu ubijeno devet civila, među kojima četvero djece, dvije žene i tri muškarca.

Ranije je državna televizija Ikhbariyah javila da je četrnaestero ubijeno a najmanje 40 ranjeno kada su, kako je rekla, “teroristi” ispalili minobacačke granate u dijelovima Alepa koje drže pobunjenici na Sheikh Maqsoud.

Ta stambena četvrt već je tjednima važna bojišnica u Alepu na kojoj se sukobljavaju YPG sirijskih Kurda i pobunjenici koji nadziru velike dijelove istočnog dijela ovog podijeljenog grada.

YPG niječe da koordinira svoje djelovanje sa sirijskom vojskom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.