Čelnik britanskih laburista Jeremy Corbyn pozvao je na mir u utorak pošto je bačena cigla na prozor ureda laburističke zastupnice Angele Eagle koja je dan ranije objavila kandidaturu za čelnicu stranke čime je postala protukandidatkinja Corbynu.

“Iznimno je zabrinjavajuće što je Angela Eagle žrtva takve prijetnje i što drugi zastupnici primaju uvredljive i zastrašujuće poruke”, priopćio je Corbyn.

“I sam sam primio prijetnje smrću ovog tjedna, a i ranije. Pozivam sve članove laburističke stranke i aktiviste da budu mirni i pokažu poštovanje i dostojanstvo, čak i u razdoblju neslaganja”, dodao je.

Incident se dogodio između ponedjeljka poslijepodne i utorka ujutro u obalnom gradu Wallasey, pokraj Liverpoola.

Angela Eagle (55), najavila je u ponedjeljak da će se natjecati za vodstvo Laburističke stranke s Jeremyjem Corbynom koji je izgubio povjerenje stranačkih kolega nezadovoljnih njegovim mlakim lobiranjem za ostnak Velike Britanije u EU.

Napad na ured laburističke zastupnice slijedio je nakon opetovanih pritužbi više laburističkih zastupnika i zastupnica koji tvrde da su primili prijetnje osoba koje podržavaju Corybna.

Taj incident zbiva se manje od mjesec dana nakon što je na sjeveru Engleske prije referenduma o Brexitu ubijena laburistička zastupnica Jo Cox koja se zalagala za ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.