Ministrica unutarnjih poslova Theresa May, glavna kandidatkinja za mjesto britanskog premijera, u nedjelju je kazala da Velika Britanija, prije nego što aktivira članak 50, mora biti jasna oko svog pregovaračkog stajališta glede dogovora s EU o međusobnim odnosima u razdoblju nakon Brexita.

Britanci su na referendumu 23. lipnja izglasali izlazak zemlje iz EU-a, nakon čega je premijer David Cameron, zagovornik ostanka u Uniji, podnio ostavku. Cameron je kazao da će njegov nasljednik morati odlučiti u kojem će trenutku aktivirati članak 50 i time učiniti formalni korak kojim će započeti pregovarački proces  o uvjetima britanskog izlaska.

“Važno je da to učinimo u pravo vrijeme kako bismo za Ujedinjeno Kraljevstvo postigli dobar sporazum”, kazala je May.

Ministrica, koja je u kampanji zagovarala ostanak u EU, ocijenila je da je suprotni tabor, koji je bio za izlazak iz EU-a, odaslao snažnu poruku vezanu uz zabrinutost pitanjem imigracije, na čemu sljedeća vlada treba puno raditi i svesti imigraciju na održivu razinu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.