Nacionalni parkovi Krka i Plitvička jezera u utorak su na Plitvicma s UNICEF-om potpisali donacijski ugovor vrijedan 175.000 kuna za programe koji poboljšavaju kvalitetu života djece u Hrvatskoj.

 

Nakon rekordne prošlogodišnje turističke sezone, javne ustanove Nacionalni park Krka i Nacionalni park Plitvička jezera dio svojih rastućih godišnjih prihoda uložit će u programe koji poboljšavaju kvalitetu života djece u Hrvatskoj, te su tako njihovi predstavnici u utorak u hotelu “Jezero” na Plitvicama s UNICEF-om potpisali donatorski ugovor vrijedan 175.000 kuna, priopćeno je nakon potpisivanja.   Obje su ustanove prošle godine dobro poslovale i prodale rekordan broj ulaznica, Plitvice 1.357.000, a Krka više od 900.000. Plitvice su UNICEF-u donirale 100.000 kuna, a Krka 75.000.

Ravnateljica Javne ustanove Nacionalnog parka Plitvičkih jezera Natalija Božičević rekla je da je “zadovoljstvo kada uložen trud” postigne tako sjajne rezultate kao prošle turističke sezone, te da svoje zadovoljstvo žele podijeliti, a rezultate umnožiti, ovaj put u korist djece diljem Hrvatske.

Ravnatelj Javne ustanove Nacionalnog parka Krke Krešimir Šakić rekao je da očuvanjem prirode njihova ustanova postiže najvažniji dio svoje zadaće, a brinući se o generacijama koje dolaze ulažu u zajedničku sadašnjost i budućnost.

Godinama nacionalni parkovi Plitvice i Krka podupiru razne lokalne projekte za djecu, a tom donacijom, rekla je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić, pružaju potporu i sustavnim ulaganjima u djecu kojoj su uskraćene mnoge mogućnosti.

Primjerice, u Hrvatskoj svako treće dijete predškolske dobi nema priliku ići u vrtić, a mnoga djeca s

teškoćama u razvoju nemaju pristup osnovnim uslugama, poput logopeda, istaknula je, dodajući da to zajedno možemo promijeniti, a ulaganje u djecu višestruko se vraća. Također je rekla kako istraživanja provedena u SAD-u pokazuju da se ulaganja u ranjive skupine djece u ranoj dobi društvu sedmerostruko vraćaju.

U hotelu “Jezero” prigodno je postavljena izložba likovnih radova učenika Osnovne škole “Voltino” s temom održivog razvoja.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.