Predsjednik Mostovog kluba zastupnika Miroslav Šimić rekao je u četvrtak kako razumije šefa HDZ-a Tomislava Karamarka koji je oporbi poručio da će ‘završiti u paklu’ jer, kako je rekao taj mostovac, “u ovim okolnostima svakodnevno pisanje o članovima obitelji nije jednostavno”.

“S jedne strane razumijem gospodina Karamarka s obzirom da u ovim okolnostima sigurno svakodnevno pisanje o članovima obitelji nije jednostavno. S druge strane mi smo svi javne osobe i to ponekad nosi svoje prednosti i nedostatke, a to je da postoji opravdani interes javnosti oko nas, pa i članova naših obitelji i moramo to istrpiti”, kazao je Šimić novinarima.

Upitan o SDP-ovoj inicijativi da se raspravlja o privatizaciji Šimić je ponovio kako skidanje s popisa strateških tvrtki ne znači automatski privatizacija što je, kaže, rekao i premijer. “To što se nešto odlučivalo na telefonskoj sjednici ne znači da prije toga nije bilo razgovora, pripreme i analize, a na telefonskoj sjednici samo donesen zaključak. Možda se to moglo napraviti na neko sretnije rješenje, ali prije toga je bilo priprema. Što se tiče Mosta, mi imamo povjerenje u Vladu i naše ministre i u premijera Oreškovića i vjerujem u njihove procjene”, rekao je.

Komentirajući izjave bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića kako je ukidanje njegovog ureda samo nova stavka u nizu obračunavanja s antifašizmom u hrvatskom društvu Šimić je ponovio da se Most već dugo zalaže za racionalizaciju svih troškova političara. “Naša inicijativa koja je išla prema ukidanju ureda bivšeg predsjednika Mesića je išla zbog toga da racionaliziramo troškove jer ne vidimo koje smo rezultate dobili od tog ureda. Ponovno pozivanje na ustaše i partizane je neka tema s kojom se Most ne bavi i pozivanje na tu temu nama je bespredmetno”,poručio je.

Mesić, kaže Šimić, zaslužuje miran odmor u mirovini te mu poručuje neka ostavi ljude koji su aktivni na političkoj sceni da rade svoj posao.

Šimić je odbacio navode da SDP razgovara sa nekima iz Mosta. “Ne razgovaraju ni s kim. Što se tiče lobiranja Milanović je nešto ranije slično pokušao pa nije dobro završilo”, poručio je.

Komentiraj