Zastupnica Mosta Gordana Rusak objasnila je u nedjelju kako danas nije došla na sjednicu Nacionalnog vijeća Mosta jer  je na jučerašnjoj sjednici donesena odluka kako pravo glasa imaju samo zastupnici koji su potpisali da pripadaju klubu zastupnika Most nezavisnih lista.

 „Ušla sam na platformu Mosta nezavisnih lista s udrugom HRID, koja od 23. studenoga svoje djelovanje nastavlja kao politička stranka. Isto onako kao što sam bila član udruge HRID, ne mijenjajući  strane, postala sam član stranke HRID. Unutar Mosta nezavisnih lista djeluju i druge političke stranke i udruge, te se ovdje ne radi samo o jednoj stranci pod nazivom Most. Zajednička želja svih nas su reforme i to je osnovna platforma koja nas veže i za koju smo dobili povjerenje građana. Nisam potpisala svoj ulazak u klub zastupnika  Mosta nezavisnih lista jer u fokusu trebaju  biti upravo reforme koje želimo provesti,  a ne pripadnost ovom ili onom klu bu, stranci ili udruzi“, priopćila je Rusak medijima.

Po strani, kaže,  treba ostaviti i njezino „neslaganje s pravno nereguliranim načinom djelovanja i utjecajem Nacionalnog vijeća Mosta na odluke saborskih zastupnika“.

„To su moji osobni stavovi ali su imali utjecaja na  moje nepotpisivanje ulaska u klub zastupnika Most nezavisnih lista. Potrebno je vratiti se u fokus onoga za što smo birani i raditi na onome za što smo dobili mandat, a to su  reforme. U tom smislu ostajem vjerna reformama za koje se platforma Mosta zalaže i očekujem našu suradnju, ma kojoj stranci ili udruzi pripadali“, poručila je Gordana Rusak.

Na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća Mosta nisu se pojavili niti Irena Petrijevčanin Vuksanović ni Stipe Petrina. Njih troje je jučerašnju sjednicu napustilo prije njezinog završetka.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.