Most nezavisnih lista u priopćenju objavljenom u petak navečer tvrdi da je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić iznio neistine kada je izjavio da je Jutarnji list spotove protiv Mosta preuzeo s YouTubea, a tvrdnju dokazuju fotografijom kadra iz spota s logom Jutarnjeg.

Glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić iznio je neistine kada je izjavio da je Jutarnji list spotove preuzeo s YouTubea i objavio ih u trenutku kada su se pojavili i da se jasno može vidjeti da su spotove objavili kao link s YouTubea, tvrde iz stranke Most i postavljaju pitanje: “Zašto je onda učinjena promjena za koju Most ima dokaz u obliku screenshota, gdje se vidi da je maknut logo Jutarnjeg lista?”

“Gospodine Ogurliću, zašto ste napravili tu izmjenu, a sada tvrdite suprotno? Što vaši čitatelji mogu očekivati od medija čiji glavni urednik optužuje zastupnika Grmoju za iznošenje neistina, a ustvari sam to čini, jer se video nije dijelio na društvenim mrežama kako se tvrdilo niti je stavljen link na neki Facebook profil niti prvotno na YouTube? Hoćete li se i sada pravdati tuđim navodnim nerazumijevanjem interneta,”  pita Most glavnoga urednika Jutarnjeg lista.

Na kraju ta stranka poručuje da će i dalje štititi građane od Hanžekovićevih ovrha, “bez obzira koliko članaka bilo ispisano objedama na račun Mosta, Mostovih zastupnika, gradonačelnika i svih drugih koji su dijelom promjene za zaštitu najosjetljivijih skupina građana od interesa pojedinaca”.

Prepirka između Mosta i Jutarnjeg počela je jutros u Hrvatskom saboru, kad je zastupnik Mosta Nikola Grmoja prozvao Jutarnji list za medijsko manipuliranje, a njegova vlasnika Marijana Hanžekovića optužio za korištenje lista za obračun s Mostom. Izjavio je kako je u Jutarnjem objavljen članak da se društvenim mrežama šire videozapisi protiv Mosta u Metkoviću, a nije naveden link na neku od društvenih mreža s takvim videozapisima. Ocijenio je kako se time prvi put “jedan dnevni list otvoreno uključio u kampanju protiv jedne političke opcije u jednom gradu” te pozvao građane da ne daju novac za dnevne listove moćnika koji koriste medij za obračun s nekom političkom opcijom.

Na optužbe je poslijepodne odgovorio glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić. “Optužbu na naš račun, prema kojoj Jutarnji list navodno stoji iza video-spotova protiv Mosta koji su očito dio predizborne lokalne kampanje u Metkoviću je ridikulozna. Jutarnji list je spotove preuzeo s YouTube-a i objavili smo ih u trenutku kada su se pojavili, a u tekstu se pitamo stoji li lokalni HDZ iza ovih spotova,” izjavio je Ogurlić.

Uslijedilo je večerašnje priopćenje Mosta s fotografijom screenshota.

Komentiraj