Šefica europske diplomacije Federica Mogherini ocijenila je u subotu da su teroristički napadi u Parizu u petak navečer dali “drugi smisao” međunarodnom sastanku o Siriji koji je počeo jutros u Beču.

“Sastanak koji imamo danas u Beču dobio je drugi smisao na ovaj tužan dan”, rekla je Mogherini prije početka razgovora u Beču.

Diplomati dvadesetak zemalja, zajedno s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem i ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom,  sastali su se kako bi pokušali naći političko rješenje za sirijski sukob.

“Europljani, Arapi, Istok, Zapad, mi smo svi pogođeni terorizmom i onima koji nas žele podijeliti”, kazala je Mogherini istaknuvši da je “jedini odgovor jedinstvo, prevladavanje naših razlika i zajedničko traženje načina za uspostavu mira u Siriji”.

Komentiraj

FOTO:EPA/SERGEY DOLZHENKO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.