Republika Hrvatska je u europskom biljarskom vrhu!

Roberto Bartol, igrač novozagrebačkog Biljarskog kluba Metropolis, osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za natjecatelje do 23 godine u prestižnoj disciplini osmica.

Mnogi novozagrebački Klub Metropolis povezuju sa doborm zabavom i rock koncertima, ali uz odlične zabave i evente, riječ je i o klubu s jednim od najjačih europskih biljarskih timova, što je Roberto Bartol odličnim rezultatom i potvrdio.

Roberto Bartol (21) hrvatski je prvak u čak četiri discipline, biljarski štap uzeo je u ruke već s 12 godina.

“Moj je otac odličan biljarist i on me uveo u taj svijet. Išlo mi je jako dobro, uvidio sam da sam talentiran pa sam se odlučio ozbiljno baviti time. Moji planovi su da budem što bolji i da budem jednog dana europski i svijetski prvak”, rekao je mladi sportaš.

Iza sebe već ima osvojeno treće mjesto na Zagreb Openu, deveto mjesto na Eurospkom seniorskom prvenstvu, četverostruki je prvak Hrvatske, trostruki je prvak Hrvatske u klubskom prvenstvu…

Klub Metropolis u Novome Zagrebu osnovan je 2013. godine, a iako je relativno mlad, niže odlične rezultate. Jedan od ciljeva im je upravo skidanje stigmatizacije s biljara kao ‘razbibrige’ te etabliranje toga sporta u Republici Hrvatskoj. U svijetu je on jako cijenjen, najviše u Americi i Aziji, posebice na Filipinima, a među najpopularnijima je i na specijaliziranim sportskim programima. No, kod nas je biljarska scena još u povojima, u Hrvatskoj postoji klupsko prvenstvo na kojemu sudjeluje 12 ekipa iz cijele države.

Inače, u Klubu Metropolis će se ove godine održati Prvenstvo Hrvatske, kad se može vidjeti naše velemajstore i naučiti pokoji biljarski trik.

Komentiraj