Mirela Holy nakon neuspjeha ORaH-a na izborima još je u nedjelju najavila raspisivanje unutarstranačkih izbora, na kojima se ona neće kandidirati. Još uvijek aktualna predsjednica ORaH-a gostovala je jutros u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije gdje je komentirala podbacivanje njene stranke na parlamentarnim izborima.

“Zabrinjavajuća je poruka jer programske opcije nemaju prolaz ali imaju političari koji su do nedavno bili u Remetincu. Građani nisu zaslužili ORaH”, poručila je Holy dodajući kako će se i dalje baviti politikom, ali ne ovako intenzivno.

Slaže se kako će stranka bez mandata teško opstati. “Ipak, treba reći da su mnoge stranke stranke kopirale naš program. Recimo, tema teritorijalnog ustroja koja je dominirala u kampanji je naša”, kaže Holy.

Kao razlog neuspjeha na održanim parlamentarnim izborima predsjednica ORaH-a vidi sustavno negativnu kampanju interesnih lobija. Priznaje kako je i sama napravila neke pogreške, kao jednu ističući podršku Ivi Josipoviću.

“HDZ je pak primjenivao istu strategiju kao i uvijek. Na predsjedničkim izborima gurali su Živi zid a sada MOST. Sjetite se sastanka Karamarka i Petrova oko navodno neke zdravstvene ustanove u Metkoviću. To je suluda priča. Tada je počelo medijsko guranje MOST-a”, objašnjava Holy.

MOST je dobio veliki medijski prostor, a to znači, ističe Holy, da su imali snažnu logističku podršku. “Moj dojam od početka je da se radi o projektu, a to nije projekt SDP-a jer oni nisu za tako nešto sposobni. Znamo da takve stvari radi HDZ i da ih je već radio i zato sam uvjerena da će HDZ sastavljati vladu s MOST-om jer su njihov projekt”, zaključila je Holy.

Komentiraj