Ministarstvo zdravlja nije utvrdilo da je bilo propusta u zdravstvenom postupku u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s motoričkim smetnjama Goljak, a policija nije utvrdila elemente kaznenog djela nakon što je Dijana Sajko, majka djeteta s poremećajem u razvoju, na društvenim mrežama prije mjesec dana objavila da je svjedočila zlostavljanju djeteta s posebnim potrebama.

Iz Ministarstva zdravlja izvijestili su da su dobili očitovanje uprave bolnice Goljak te utvrdili ispravnost postupka uprave bolnice koja je predmet uputila policiji na daljnje postupanje zbog sumnje u zlostavljanje.

No, nakon kriminalističkog istraživanja i obavijesnih razgovora s dojaviteljicom i svim stručnim djelatnicima ustanove, policija nije utvrdila elemente kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti, doznaje se u PU zagrebačkoj.

U policiji kažu da su o svim prikupljenim saznanjima obavijestili Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu. U tijeku je provođenje izvida koji su tajni, te o kojima se ne može izlaziti u javnost, odgovorili su iz nadležnog državnog odvjetništva na Hinin upit.

Dijana Sajko prije mjesec dana objavila je na društvenim mrežama, a nakon toga i izjavila u medijima da je svjedočila prizoru kako medicinska sestra na Goljaku udara dijete s posebnim potrebama, nakon čega je cijeli slučaj istražila policija i inspekcija Ministarstva zdravlja.

 

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.