Milijunti putnik u Zračnoj luci Dubrovnik, Kanađanin Cameron Neil Smith sletio je u četvrtak ujutro na letu Turkish Airlinesa iz Istanbula, a ove godine milijunti putnik stigao je dva tjedna ranije nego lani.

Kako je ovom prilikom istaknuo direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, doček milijuntog putnika prije je označavao vrhunac sezone.

”Ove godine to je čak dva tjedna ranije nego lani. Brojke dosad su fantastične, imamo 20 posto povećanje prometa, a sada imamo milijuntog putnika ranije nego ikada. Ovaj mjesec ćemo imati oko 400 tisuća putnika, možda i više, a to nas trasira prema premašivanju brojke od dva milijuna putnika što bi se moglo dogoditi već u listopadu”, rekao je Tolić.

Ustvrdio je i kako su nedavno otvorene ponude za 100 milijuna eura vrijedan natječaj za radove na zračnoj strani Zračne luke, te dodao kako su se javila dva velika konzorcija, Kolas i Strabag.

”Tko god bude izabran imat ćemo kvalitetnog izvođača”, rekao je Tolić.

Brojke o putnicima od početka godine najavljuju rast u odnosu na lani. Zračna luka Dubrovnik prošlu je godinu završila s 1,99 milijuna putnika.

Komentiraj