ešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj najoštrije osuđuje otmicu Tomislava Salopeka u Egiptu, te naglašava da takva nedjela nemaju nikakve veze s tolerantnim učenjima islama.

“Ovakva nedjela nemaju nikakve veze s tolerantnim i plemenitim učenjima islama i radi se o pogrešnoj metodi iznude i ucjene kojom otmičari žele ostvariti svoje ciljeve. Svetost života u Kur’anu je vidljiva i on je Božji dar te kao takav zaštićen i nitko nema pravo uništiti ga”, kaže se u priopćenju Mešihata.

Predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović tijekom dana je uputio “Poziv za pomoć spašavanja života nevinog Tomislava Salopeka” na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egiptu, među ostalima egipatskoj vladi i vrhovnom muftiji Arapske Republike Egipta da svojim utjecajem i autoritetom učine sve kako bi spasili život Tomislava Salopeka i time potvrdili kur’anski imperativ “… tko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijelo čovječanstvo.”

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj cijeni napore koje poduzima Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te budno prati tijek događaja, stavljajući se na raspolaganje u iznalaženju najboljeg spasonosnog rješenja, čime bi se okončala agonija Tomislava i njegove obitelji.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.