Zdravko Mamić proučio je ekskluzivno za srpski Blic kako ne bi imao ništa protiv preuzimanja Crvene Zvezde ili partizana, ali vjeruje kako se bliži njegov nogometni kraj.

“Mislim da se bliži moj kraj u nogometu jer sam umoran. Vodit ću Dinamo dok budem mogao, a o drugim klubovima ne razmišljam. Imao sam dosta ponuda i iz inozemstva, nudili su mi da kupe klub i da mi daju 50% vlasništva. Nisam otišao jer volim Dinamo i Zagreb”, rekao je mamić.

Poručio je i kako je malo zemalja kao što su Hrvatska i Srbija, koje su ‘veliki rasadnik sportaša’. “Nevjerojatno je da tako male zemlje imaju takve uspjehe. Ali, mi nemamo sustav koji je dobro postavljen i u kojem bi se pojedinci dobro osjećali. Ima sposobnih pojedinaca, ali oni nemaju mogućnost za razvijanje i stvaranje velikih djela neuređenom okruženju”, kazao je Mamić.

Naglasio je da su ‘kaljužu koja se nalazi oko sporta’ stvorili političari. “Oni su je napraili, a svakoga dana govore da je kaljuža. Pa, vi ste je, gospodo, i napravili. Možete je počistiti, ali morate napraviti strategiju u sportu, postaviti jasnu taktiku. Ovako jedna nepravda vuče drugu”, poručuje.

Naglasio je i kako u Srbiji ima bolji tretman nego u Hrvatskoj. “U Hrvatskoj mi skandiraju “Mamiću, Srbine”, “Mamiću, četniče”, a kada dođem u Srbiju, ljudi me poštuju i ne smeta im što sam Hrvat i što se ponosim time.”

Komentiraj