Trener Liverpoola Jürgen Klopp u ponedjeljak je rekao da žali što je pozvao sve navijače ‘Redsa’ bez karte za finale Europa lige da dođu u Basel. Liverpool je dobio 10.236 ulaznica za finale Europa lige protiv Seville, koje će se 18. svibnja održati u Baselu.

“Kada sam zadnji put govorio o Baselu, pričao sam kao navijač i pozvao sve navijače Liverpoola u Basel. Iskreno, to nije bilo najpametnije. Basel je lijep grad, ali nije spreman za nas. Pogriješio sam”, rekao je Klopp.

UEFA je bila primorana braniti svoju olduku da se finale Europa lige održi na St Jakob-Parku u Baselu, koji prima samo 35 tisuća ljudi. Vjeruje se da će tisuće navijača Liverpoola ostati bez karte.

Dan nakon slavlja protiv Villareala u polufinalu ovog natjecanja, Klopp je pozvao sve navijače Liverpoola u Basel, imali oni kartu ili ne. Liverpool se odmah oglasio pozivajući samo navijače s ulaznicama da otputuju u Basel.

“U protivnom će nastati kaos, a to ne želimo”, kazao je Klopp. “Moramo se koncentrirati na nogomet. Ako nemate ulaznicu, ostanite kod kuće i pogledajte utakmicu s prijateljima. Kasnije ćemo zajedno proslaviti. Jako je važno da me sada poslušate. Većinu vremena možete me ignorirati, ali ovo sada je jako važno.”

Komentiraj