Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp kritizirao je u srijedu Engleski nogometni savez, naglasivši kako se prema mladim nogometašima odnose kao prema ‘konjima’. 49-godišnjeg Nijemca razljutilo je što se mladi veznjak Jordan Rossiter (18) sa reprezentativne dužnosti vratio ozlijeđen, nakon što je odigrao tri kvalifikacijske utakmice ze U19 vrstu Engleske u samo šest dana.

Rossiter će biti van travnjaka oko mjesec dana, a Klopp je zatražio objašnjenje. “Ti mladi igrači su naša budućnost. Ako se prema njima odnosimo kao prema konjima, onda konje i dobijemo”, ponovno je slikovit bio Nijemac.

Rossiter je deitirao u Premierligi u kolovozu, kada je s klupe ušao protiv Arsenala, a ove je sezone odigrao sve utakmice Europa lige. Na reprezentativnoj dužnosti zaradio je ozljedu tetive koljena. Bio je jedan od trojice mladih engleskih nogometaša koji su odigrali svih 90 minuta protiv Makedonije (8.10.), Finske (10.10.) i Italije (13.10.).

Klopp je istaknuo kako nikada nije čuo za igrača njegove dobi koji igra toliko utakmica u tako kratko vrijeme. “Rossiter je posebna priča. Ne znam s kim moram razgovarati o tome, ali s nekime ću porazgovarati jer ovo nije u redu”, poručio je Klopp.

Komentiraj