Hrvatska gospodarska komora (HGK) imenovala je bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec predsjednicom HGK-ova Centra za mirenje i Suda časti, što bi po mišljenju HGK-a trebalo doprinijeti razvoju izvansudskog rješavanja sporova te promicanju politike zaštite potrošača.

Predsjednicom Centra za mirenje i Suda časti pri HGK-u imenovao je Upravni odbor HGK na sjednici 26. lipnja, izvijestila je u četvrtak Hrvatska gospodarska komora.

Redovita profesorica na Katedri za Upravno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta Jasna Omejec godinama se bavi upravnim pravom, europskim administrativnim pravom, zaštitom ljudskih prava i temeljnih sloboda, a bila je sutkinja i predsjednica Ustavnog suda RH.

Očekuje se da će svojim radom i djelovanjem pridonijeti ugledu Centra i Suda, razvoju izvansudskog rješavanja sporova te promicanju politike zaštite potrošača u Centru i Sudu časti, kao i u cijeloj Hrvatskoj.

Komentiraj

FOTO:Hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.