Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozvao je u petak hrvatske birače da na parlamentarnim izborim, 8. studenoga, glasuju sukladno poruci Hrvatske biskupske konferencije i biskupa, kako bi se prekinulo višegodišnje sustavno slabljenje Hrvatske jer se domovina nalazi u zabrinjavajućem društvenom i gospodarskom stanju.

Hrvatski biskupi prije nekoliko dana u poruci vjernicima, u skladu sa socijalnim naukom Crkve, naveli su  da su predstojeći parlamentarni izbori vrlo važni te na njih treba izači služiti se svojim slobodnim pravom glasa radi promicanja zajedničkog dobra.

Istaknuli su da se zbog višegodišnjega sustavnog slabljenja Hrvatske, domovina nalazi u izrazito zabrinjavajućem društvenom i gospodarskom stanju, te da je pred svim hrvatskim građanima, a osobito pred vjernicima, vrlo odgovorna zadaća izbora onih kandidata i programa za koje “vjernička mudrost govori da će biti u stanju izvršiti prije svega prekid slabljenja hrvatskoga državnog sustava i državnih institucija”.

  • Biskupi su kao pomoć u odlučivanju naveli da je potrebno poduprijeti one liste i programe koji su usmjereni na jačanje državnosti, poticanje izvrsnosti u državnim ustanovama, odgovorno trošenje javnoga novca, zatiranje političke korumpiranosti, te na uređivanje države na pravednosti i brizi za sve građane, a posebno najpotrebnije.

Pozivajući se na te poruke hrvatskih biskupa vukovarski Stožer na današnjoj konferenciji za novinare pozvao je hrvatske građane da ne glasuju za, kako su rekli,  “kreatore kaosa”, “licemjere”, naglasivši da od budućih saborskih zastupnika Stožer očekuje da u donesu organski zakon o Vukovaru – mjestu potpunog i trajnog pijeteta.

“Ne glasujte za Zorana Milanovića i njegove koalicijske kreatora kaosa. Oni su bjelodani širitelji protunarodne himbe i licemjerja te  klasični primjer orjunaških hibrida. Ne dopustite da vas prevari licemjerje Mirele Holy – odbila je potpisati inicijativu saborskog dijaloga o problematici Vukovara”, izjavio je predsjednik vukovarskog Stožera Tomislav Josić.

Josić je pozvao birače da svoj glas ne daju niti Jadranki Kosor, Ivi Josipovići i, kako je kazao, “njihovom prijetvornom društvu”.

“Milan Bandić, uporni zagovaratelj rehabilitacije zločinca i diktatora Tita, demonstrirao je svoje stvarne naknane zabranjujući Matoševe citate na Trgu Bana Jelačića i ne zaslužuje naš glas”, dodao je  Josić.

Od budućih saborskih zastupnika Stožer za obranu hrvatskog Vukovara očekuje da u “razumnom, kratkom roku donesu organski zakon o Vukovaru-mjestu potpunog i trajnog pijeteta uvažavajući  u potpunosti potrebe većinskog naroda koje izviru iz još uvijek živih posljedica velikosrpske agresije”.

“U suprotnom ćemo odluku prepustiti referendumskoj volji hrvatskih državljana”, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera za zaštitu hrvatskog Vukovara.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.