MOST-ov Ivan Lovrinović osvrnuo se na svojem službenom Facebook profilu na stanje hrvatske poljoprivrede.

“MORA SE DUBOKO ZAORATI U POLJOPRIVREDI. Tako je. Ona je kod nas sistematski uništavana, a kada se to čini onda se rastura selo i stimulira demografski pad. Puno je problema u poljoprivredi i o tome se ovdje ne može naširoko.

Pitanje agrarne politike vrlo je dobro razrađeno u vrijeme izbora. Na tome se mora i ostati. Navodnjavanje i komasacija jesu važni, ali nisu ključni. Osnivanje Agrobanke, PDV, suvremene zadruge i ekonomika malog posjeda su nezaobilazna pitanja koja se moraju riješiti. Nisam baš primjetio da se o ovim temama išta pokreće, a i stručnjaci koji su u tom programu sudjelovali nekako su se “zagubili”.

Vidim ovih dana da seljacima nisu isplaćeni niti poticaji da mogu obaviti sjetvu. Dakle, nemaju novca za sjetvu, cijenu pšenice i kukuruza ne znaju, PDV im je visok i troškovi financiranja. To je nemoguća varijanta agrarne politike koja se očito smišljeno provodi”, piše.

Komentiraj

FOTO:: Anto Magzan/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.