Svi članovi Gradske organizacije Hrvatske konzervativne stranke (HKS) iz Duge Rese kolektivno su istupili iz stranke te su tim činom ugasili tu gradsku organizaciju, priopćio je Hini predsjednik Županijske organizacije HKS-aZoran Vilović,  što je opovrgnuo Mihovil Stanišić, zamjenik predsjednice HKS-a Ruže Tomašić, tvrdeći kako je ostalo još 25 članova.

 Svi članovi Gradske organizacije Hrvatske konzervativne stranke (KS) iz Duge Rese kolektivno su istupili iz stranke i tim su činom ugasili tu gradsku organizaciju, priopćio je Hini predsjednik Županijske organizacije HKS-a Zoran Vilović, ujedno zamjenik gradonačelnika Duge Rese.

 Na pitanje Hine, to je opovrgnuo Mihovil Stanišić, zamjenik predsjednice stranke Ruže Tomašić, tvrdeći kako  se odlaskom 24 člana dugoreška gradska organizacija nije ugasila teda je u njoj ostalo oko 25 članova, uključujući i predsjednicu Paulinu Čavlović, koja je ujedno i gradska vijećnica.

  Zoran Vilović je rekao da je  “predsjednica Ruža Tomašić često je govorila: ‘Ne slušajte nas što pričamo, gledajte nas što radimo'”i dodao da su oni “gledali i mirno odlučili da za njihnije dobar smjer kojim stranka ide”.   Rad stranke nije u skladu s načelima dogovorenim pri osnutku stranke i ogranaka, rekao je Vilović i dodao da je “došlo  do razilaženja stavova i pucanja određenih veza”, što je kulminiralo u pripremama za parlamentarne izbore. “Ruža Tomašić je bila moj motiv za ulazak u stranku, najprije HSP AS, a zatim, s njezinim odlaskom i za odlazak u HKS. Slijepo sam je slijedio i povukao za sobom određeni broj ljudi, ali jednostavno dogovorene stvari nisu zaživjele u praksi, ne daje se prilika mladima i nema unutarstranačke demokracije, te mislim da stvari idu u krivome smjeru”,  tvrdi Vilović i dodaje.  da će do sljedećih lokalnih izbora odlučiti kamo dalje.

  Stanišić je pak novonastalo stanje komentirao riječima da “članovi dolaze i odlaze”.  “Mi i dalje imamo Županijsku organizaciju i gradske organizacije u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu i Josipdolu, a bivšim kolegama želim sreću u njihovu daljnjem političkom radu.

 S odlaskom 24 člana nije se dogodilo ništa dramatično, mi i dalje u Dugoj Resi imamo Gradsku organizaciju, a u Gradskom vijeću vijećnicu, predsjednicu Čavlović. Vilović je,doduše, bio predsjednik Županijske organizacije HKS-a, ali su već raspisani izborni zborovi, te će se na županijskom zboru uskoro odabrati novo vodstvo”, zaključio je Stanišić.

Komentiraj

FOTO:Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.