– Iran je u srijedu izveo dva nova probna ispaljivanja balističkih raketa dometa oko 1400 kilometara, izjavio je drugi čovjek Čuvara revolucije dan nakon sličnog testiranja koje je izazvalo “zabrinutost” Washingtona.

Ispaljivanja su uslijedila nakon probnog ispaljivanja raketa u utorak za koje je američki State Department rekao da će to pitanje potaknuti na Vijeću sigurnosti UN-a.

Prije dva mjeseca Washington je uveo sankcije poduzećima i pojedincima povezanim s iranskim raketnim programom zbog testa rakete srednjeg dometa Emad izvedenog u listopadu 2015.

Rakete Qadr H i Qadr F ispaljene su iz sjevernog Irana i pogodile mete na jugoistočnoj obali zemlje udaljene 1400 km, izvijestila je službena agencija Irna.

“Projektili ispaljeni danas su rezultat sankcija. Sankcije su pomogle Iranu da razvije balistički program”, rekao je general Hossein Salami, zamjenik zapovjednika Čuvara revolucije Irana, kako navodi agencija Fars..

Iranske balističke rakete srednjeg dometa osmišljene su da budu u stanju pogoditi Izrael, rekao je zapovjednik raketnih postrojbi Čuvara revolucije u srijedu.

“Razlog proizvodnje naših raketa dometa 2000 kilometara jest da budu u stanju udariti našeg neprijatelja, cionistički režim, sa sigurne udaljenosti”, rekao je brigadni general Amir Ali Hajizadeh.

Komentiraj

FOTO:fACEBOOK.COM
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.