Sinoć je održana sjednica Gradskog vijeća Poreča, na kojoj je došlo do nesvakidašnjeg incidenta. Oko 21 sat, tri sata nakon početka rasprave, vijećnik IDS-a Fabrizio Picco odjednom je iz zadnjih redova krenuo naprijed i žustro diskutirao s Draženom Prgićem, vijećnikom HDZ-a, javlja ipress.

Jedan od viječnika rekao je da je Picco u jednom trenutku izgubio kontrolu i napao Prgića. “Stisnuo je Prgića rukama oko vrata i počeo ga tresti. Strašno je bilo. Drugi su ih razdvojili, a pozvana je i policija”, ispričao je.

Prgić je za ipress potvrdio napad. Pojasnio je da je pitao kolege smije li vidjeti neke papire koji su se nalazili na klupi u blizini. “Prelistao sam i vratio ih, kada je u tom trenutku Picco došao do mene ljuto zatraživši da ‘izbrišem snimke iz mobitela’. Koliko sam shvatio, to je nekakav materijal koji IDS priprema za lokalne izbore, ali nisam ga fotografirao niti sam imao što brisati. Međutim, nije se dao razumu, napao me, počeo gušiti i tresti, ali su kolege srećom priskočile i odvojili ga. Nisam uopće reagirao i uzvratio mu što mi je drago”, ispričao je Prgić.

Policija je uzela izjave svih prisutnih, a nakon provedenog očevida Prgić je napustio sjednicu.

Komentiraj