Idealan posao podrazumijeva plaću do 12.000 kuna, fleksibilno radno vrijeme i Oprah Winfrey za šeficu, drže sudionici ankete provedene na portalu MojPosao na 200 ispitanika.

  • Kada biste na tren zaboravili sve brige i pustili mašti da odluta, kako bi izgledala idealna tvrtka u kojoj biste voljeli raditi, glasilo je pitanje.

Među poznatim poslodavcima, najviše ispitanika voljelo bi raditi za prvu ženu talk showa Oprah Winfrey (18 posto), a zatim za poduzetnika i osnivača tvrtke Virgin Richarda Bransona (15 posto). Na trećem mjestu poželjnih svjetskih šefova nalaze se Bill Gates (11 posto), poznata komičarka Ellen DeGeneres (11 posto) i “goli kuhar” Jamie Oliver (11 posto).

Kada su u pitanju osobine idealnog šefa, on bi prema komentarima ispitanika trebao biti otkačen, pravedan, fleksibilan i ne previše zahtjevan.

Po pitanju spola, 31 posto ispitanika za nadređenog bi radije muškarca, dok bi tek 8 posto odabralo ženu.

Idealan posao je, prema ocjeni anketiranih, onaj koji omogućuje zaradu (35 posto), a zatim napredovanje (23 posto). Poslovna putovanja priželjkuje 17 posto ispitanika, a edukaciju 13 posto. Za 2 posto ispitanika idealan posao je onaj koji će im donijeti slavu. Ispitanici također navode da bi idealan posao trebao pružiti radost i samoostvarenje.

Idealna tvrtkom anketirani smatraju onu s manje od 200 zaposlenih, fleksibilnim radnim vremenom, plaćenom edukacijom i neograničenim brojem dana godišnjeg odmora.

Kada zamišljaju idealnu plaću, ispitanici ne navode najviše ponuđenu (preko 30.000 kuna). Najviše ispitanika, njih 38 posto, smatra da je idealna plaća ona do 12.000 kuna. Petina ispitanika bila bi sretna i s plaćom do 8.000 kuna, dok bi najvišu navedenu plaću (preko 30.000 kuna) voljelo imati svega 9 posto ispitanika.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.