Požar koji je u četvrtak buknuo na nepristupačnom terenu u uvali Konjska-Zli dol na otoku Braču, proširio se i vatrogasci pumpama brane kuće, a jutros im je u pomoć stigao kanader, doznaje se u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

  • Do sada je na tom požarištu izgorjelo 80 hektara niskog raslinja i česmine.

 

Gromovima je tijekom jučerašnjeg nevremena na području Splitsko-dalatinske županije izazvano 12 požara, najviše na Braču, a do sada je izgorjelo više od 120 hektara borove šume, makije, niskog raslinja i trave. Većinu su vatrogasci ugasili ili stavili pod nadzor.

Onaj u uvali Krušćica nedaleko od samostana Blaca vatrogasci su ugasili na samom početku, a brzom intervencijom ugašeni su i požari koji su buknuli na nekoliko mjesta u Nerežišćima i Postirama.

Hektar borove šume izgorio je na dvije lokacije u Pučišćima i ubrzo je stavljen pod kontrolu. Pod nadzorom vatrogasaca je i požar koji je buknuo u uvali Gospojica.

Na graničnom prijelazu Podprolog kod Vrgorca izgorjelo je 2,5 hektara trave i makije. Taj je požar ugašen, kao i dva manja koja su izbila u Brelima, u Lokvama na Biokovu i Žrnovnici.

Opožareno je i 40 hektara iznad sela Ježević na vrhu Dinare u općini Vrlika. Radi se o nepristupačnom terenu za gasitelje i taj je požar još aktivan.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.