Francuski predsjednik Francois Hollande u petak poslijepodne obratio se javnosti reagirajući na sinoćnji teroristički napad u Nici. Objavio je kako još najmanje 50 osoba ‘lebdi između života i smrti’, prenose britanski mediji.

U sinoćnjem napadu na proslavu Dana Bastille u Nici poginule su 84 osobe, među kojima ima i male djece. “Ta su djeca došla sa svojim obiteljima gledati vatromet, došla su biti sretna i podijeliti svoju sreću sa drugima”, rekao je Hollande.

Opisao je kako su pokošena samo kako bi jedan individualac i njegova osveta bili zadovoljeni. Hollande je rekao i kako su ozlijeđeni bili svjedoci strašnim scenama. “Tijela su rastrgana njima pred očima”, kazao je.

Među poginulima su, dodao je, državljani brojnih zemalja. “Oni koji su preživjeli napad sigurno će živjeti s traumama”, kazao je. Odao je počlast snagama sigurnosti, kazavši kako je policija ponos Francuske.

“Pred Francskom je duga bitka”, upozorio je predsjednik. “Cijeli nas svijet gleda i stoji uz nas. Svijet misli na nas”, dodao je.

Komentiraj