HDZ-ovo vodstvo okupilo se u petak popodne na sjednici stranačkog predsjedništva koje zasjeda dan uoči unutarstranačkih izbora za vrh stranke.

Među članovima tog središnjeg stranačkog tijela koji su došli na sjednicu, u zagrebačkom hotelu Panorama, je i predsjednik stranke Tomislav Karamarko.
Nisu službeno najavljene točke o kojima će članovi predsjedništva razgovarati, no očekuje se da će biti riječi o sutrašnjem stranačkom saboru.
Uoči sjednice, rijetki članovi Predsjedništva su odgovarali na novinarska pitanja o stabilnosti vlade,  nakon prijedloga oporbenog SDP-a da se Karamarku izglasa opoziv s dužnosti potpredsjednika vlade zbog  mogućeg sukoba interesa. Gordan Jandrokovic je rekao da ce se sve vidjeti za nekoliko dana, Oleg Butkovic je rekao da je sjednica vlade odrzana, da je on glasao protiv i da je tako “glasao svatko normalan”.  Partner HDZ-ove Domoljubne koalicije Most, sudeći prema preporuci njegova čelnika Bože Petrova, podrzava taj SDP-ov prijedlog.
Opći sabor HDZ-a u subotu će birati vodstvo stranke, uključujući zamjenika predsjednika, potpredsjednike i članove predsjedništva. Predsjednik stranke Karamarko za predsjednika je ponovno izabran na predsjedničkim izborima HDZ-a u travnju.

Komentiraj

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.