Prema posljednjim podacima HAK-a kolnici su u većini Hrvatske mokri i skliski od kiše. U središnjoj Hrvtskoj, Slavoniji i Baranji pada slab snijeg, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima.

U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić. Promet na autocesti A3 Bregana – Lipovac je pojačan.

Sutra od podneva do 23 sata na snazi je zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama.

Uz privremenu regulaciju vozi se na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok. Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, zbog radova je za sav promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Granični prijelazi

Povremeno je pojačan ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Jasenovac, Ličko Petrovo Selo, Klek, Karasovići, izlazak na Bregani, Rupi i Pasjaku. Na prijelazima Bregana i Bajakovo čeka se oko sat vremena.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Od 10. siječnja do 30. travnja 2016. godine. zbog radova bit će zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.

Od 11. siječnja 2016. god. od 08,00 sati do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj