Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, javlja jutros HAK.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistraIi (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana i za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

 

  • Kolnici su u Slavoniji mjestimice skliski i mokri, a HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Zbog ulegnuća zemljanog dijela u centralnom pojasu na 31. km autoceste A4 Zagreb-Goričan, zatvoren je preticajni trak od 30.+200 do 31.+100 km u smjeru Zagreba.

Županijska cesta Kučiće-Radmanove Mlinice (ŽC6166) zatvorena je za sav promet zbog odrona, a obilazak je lokalnom cestom Omiš-Svinišće-Kučiće (LC67123).

Granični prijelazi

Granični prijelazi Bajakovo, Tovarnik i Erdut otvoreni su za sav promet, bez ikakvih ograničenja.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 i Batina.

Pomorski promet

Zbog jakog vjetra u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.

Od 01.09.2015. brod na liniji Mali Lošinj-Srakane Vele-Unije Susak isplovljava iz Malog Lošinja radnim danom u 06:00 sati (umjesto u 05:00 sati) te u 13.30 sati (umjesto u 14:30).

Danas, 26. rujna, trajekt Ubli – Vela Luka isplovit će iz luke Ubli u 21:30 umjesto u 19:00 sati.

Komentiraj