Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, objavio je jutros Hrvatski autoklub koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan u zoni naplate Sveta Helena, u smjeru Varaždina, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog radova na riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Orehovica i Škurinje, od 27. +250 do 26. +300 km u smjeru Rupe, vozi se jednim trakom usporeno.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Dubrovnika i Cavtata u mjestu Soline, vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije klizišta.

HAK najavljuje kako se danas u poslijepodnevnim satima očekuje pojačan promet na svim važnijim cestovnim pracima u smjeru mora, pogotovo na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru Splita i Rijeke, na A6 Rijeka – Zagreb u smjeru Rijeke, na autocesti A2 Zagreb-Macelj i autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba, na državnoj cesti DC1 (osobito između Zagreba i Karlovca), autocesti A7 između GP Rupa-Diračje te na dionici prema otoku Krku, na Krčkom mostu, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri. Moguća su čekanja na naplati Lučko na ulazu na autocestu, u trajektnim pristaništima prema Krku, Cresu i Rabu te na pojedinim graničnim prijelazima.

Granični prijelazi

Ulazak osobnih vozila pojačan je na GP Metković.

Do završetka radova promet preko Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Županja teći će preko 5 kolničkih traka za sve vrste vozila, a ne preko 10 redovnih. Stoga je za očekivati smanjenu protočnost i duža čekanja na prelazak državne granice.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.