Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić rekao je u srijedu u Poreču da je u ovome trenutku, što se tiče inozemnih stranih ulaganja, Hrvatska privukla već više od milijardu eura, budući da je u trećem kvartalu BAT uplatio na ime kupnje TDR-a iznos od 500 milijuna eura, te je kazao da bi za podatke o izravnim stranim ulaganjima trebalo pričekati kraj godine.

Grčić je istaknuo da su u prvom kvartalu ove godine inozemne investicije bile 40 posto veće nego u istom kvartalu prošle godine. “U drugom kvartalu imamo registrirano već pola milijarde eura, a u trećem kvartalu, po mojim informacijama iz HNB-a, uplaćen je iznos od 500 milijuna eura zbog kupnje TDR-a od strane BAT-a. Prema tome, mi smo u ovom trenutku već preko milijarde eura. Jedno je službena statistika za 6 mjeseci, mi smo danas u desetom mjesecu i rezultat je jako dobar”, rekao je Grčić u Poreču na Danima hrvatskog turizma, odgovarajući na upit novinara da komentira podatak o padu inozemnih ulaganja.

Komentiraj

FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.