Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je u četvrtak poruu sućuti provincijalu Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda fra Iliji Vrdoljaku povodom smrti fra Bonaventure Dude.

“S velikim žaljenjem primila sam vijest da nas je napustio fra Bonaventura Duda, teolog, propovjednik, pisac, pjesnik, poliglot, čovjek s puno dara za mnoga područja ljudskog djelovanja, a posebno duhovnosti.

U svom dugom i bogatom životu ostvario je mnoge projekte neprocjenjive vrijednosti za kulturu, umjetnost i duhovnost hrvatskog naroda, od prijevoda Biblije na hrvatski jezik, pokretanja Glasa koncila do izdanja brojnih autorskih djela.

U sjećanjima mnogih vjernika ostat će upamćen kao karizmatičan propovjednik čija je riječ uvijek imala izravan put do srca.

Zaljubljenik u riječ i umjetnost, skladatelj i pjesnik, vrhunski intelektualac uvijek je bio omiljen među mladim ljudima kojima je prenosio Božju riječ, ljubav prema Domovini i put prema osnaživanju duhovne dimenzije ljudskog bića”, napisala je predsjednica, priopćili su iz njenog Ureda.

Komentiraj