Godinu dana nakon napada kamionom u kojemu je u Nici poginulo 86 osoba, tisuće ljudi stigle su na Englesko šetalište odati počast žrtvama.

Nakon vojnog mimohoda u Parizu povodom Dana Bastille, u Nicu je stigao i predsjednik Emmanuel Macron, nekoliko ministara u vladi, kao i bivši predsjednici Francois Hollande i Nicolas Sarkozy.
Službena svečanost gotovo u potpunoj tišini počela je u 16,30 sati, promet je prekinut, sigurnost maksimalna uz brojne policajce u civilu.
U znak počasti žrtvama neće biti tradicionalnog vatrometa povodom francuskog nacionalnog praznika.

Na komemoraciji je prva govorila Emilie Petitjean, predsjednica udruge žrtava s Engleskog šetališta, koja je izgubila 9-godišnjeg sina.
Gradska uprava organizirala je već u četvrtak navečer veliku svečanu misu u katedrali u prisustvu predstavnika svih vjeroispovijesti.

Komentiraj

FOTO:EPA/IAN LANGSDON
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.