Ugledni nogometni portal FourFourTwo uvrstio je bivšeg hrvatskog izbornika, danas trenera West Hama, u 50 najboljih trenera svijeta. Bilić je, prema procjenama FourFourTwo-a, 21. najmbolji trener na svijetu.

Bivši hrvatski izbornik iza sebe je ostavio trenerske veličine poput Arsenea Wengera (22.), Laurenta Blanca (24.) i Didiera Deschampsa (27.).

FourFourTwo ljestvicu je slagao po pet kriterija – stolu, zabavi, taktivi, osvojenim trofejima i razvoju mladih nogometaša. U četiri je kategorije Bilić dobio ocjenu 4 (od mogućih 5), a najslabiju – jedinicu – dobio je u rubrici ‘osvojeni trofeji’, jer je sezonu završio bez ijedne ‘kante’.

“Bivši nogometaš West Hama vratio se u englesku s dobrom reputacijom iz hrvatske nogometne reprezentacije i Bešiktaša, a u svojoj prvoj sezoni tu je reputaciju opravdao”, piše portal. “Hrvat je odlično kupovao, 10.7 milijuna funti za Payeta čini se jednim od najboljih transfera stoljeća, a nije razočarao ni s Lanzinijem i Antonijom”, dodaju.

Naglašavaju i pobjede Bilićevih nogometaša protiv engleskih velikana – Arsenala, Liverpoola, Manchester Cityja i Chelseaja, te ističu ogromnu navijačku vojsku koja ‘Čekićarima’ daje krila. Nisu zaboravili spomenuti i Bilićev angažman kao komentatora Europskog prvenstva u Francuskoj, dodajući da je bio je dan od najboljih stričnih komentatora, koji je ‘skakao po stolovima’.

https://www.youtube.com/watch?v=FtDX4v330pI

Komentiraj