Veliki požar planuo je u četvrtak u zgradi u Dubaiju, u blizini najvišeg svjetskog nebodera Burj Khalife, javljaju svjetske agencije. Uzrok požara još je uvijek nepoznat, a dijelovi zgrade i krhotine padale su sa zgrade kada su vatrogasci stigli na mjesto događaja.

Zapalio se luksuzni Address Downtown Hotel sa pet zvjezdica. Visok je 302 metra, a sastoji se od 200 soba i preko 600 apartmana.

Lokalni mediji javljaju kako su gosti i osoblje hotela evakuirani.

Direktor civilne zaštite Rashed al-Matrushi rekao je za lokalne medije kako nasreću nema ozlijeđenih, te kako će se novogodišnje slavlje nastaviti prema rasporedu. Prema njegovim riječima, u požaru je lakše ozlijeđeno 14 osoba, dok je jedna osoba doživjela srčani udar.

Ipak, liječnik na terenu za agenciju Reuters izjavio je kako je ozlijeđeno više od 60 osoba, nasreću lakše. Radi se o slučajevima udisanja dima i naguravanja prilikom evakuacije.

Mediji javljaju kako je vatra zahvatila eksterijer hotela i kako se nije proširila u unutrašnjost.

Dubai se danas priprema na veliki vatromet za doček Nove godine. Vlasti su javile kako će nastaviti s planiranom proslavom Nove godine. Burj Khalifa je ukrašen sa 400 tisuća LED lampica, a u vatromet će biti utrošeno 1.6 tona pirotehnike.

https://www.youtube.com/watch?v=obRM9bv7jA8

Komentiraj