Hrvatski atletičar Martin Marković osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska na Europskom juniorskom prvenstvu u švedskoj Eskilstuni, on je u finalu ostvario rezultat od 67,11 metara, što je za 1,37 metara slabiji rezultat od njegova rekorda kojega je postavio prije tri tjedna na juniorskom PH u Varaždinu.

Marković, koji je prošle godine u Eugeneu osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka, bio je vodeći nakon prve tri serije s hicem od 66,66 metara, ali Poljak Bartlomiej Stoj je u četvrtoj seriji disk bacio do 68,02 metara i time postavio novi rekord europskih prvenstava. Marković je u petoj seriji odgovorio sa 67,11m, ali time se samo učvrstio na drugom mjestu. Brončano odličje osvojio je Nijemac Henning Pruefer sa 64,18m.

Markovićevo srebro druga je medalja za Hrvatsku u Eskilstuni, nakon bronce Matije Gregurića u bacanju kladiva.

Posljednjeg dana natjecanja u Eskilstuni nastupio je i Danijel Buhin u finalu skoka s motkom, on je s preskočenih 5,05 metara izjednačio osobni rekord, ali je zauzeo posljednje, 12. mjesto.

Zlato je sa 5,50m osvojio Britanac Adam Hague, srebro sa 5,35m Finac Niko Koskinen, a broncu sa 5,30m Francuz Alioune Sene.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.