Najmanje 32 ljudi je ubijeno a 90 ranjeno u dvjema eksplozijama u sirijskome gradu Homsu u ponedjeljak, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Dvjema eksplozijama,  jednom od autobombe i drugom bombaša samoubojice,  pogođen je okrug Zahra u središtu grada, priopćio je Opservatorij.

To je bio drugi veliki napad u gradu nakon što je stupio na snagu dogovor o prekidu vatre, otvarajući put vlastima da preuzmu Homs, zadnje područje pod nadzorom pobunjenika.

U dvjema eksplozijama koje su se u Zahri dogodile 12. prosinca ubijeno je najmanje 16 osoba. Militanti IS-a  preuzeli su odgovornost za taj napad te rekli da je eksploziju izazvao automobil bomba.

U sklopu dogovora o prekidu vatre u Homsu najmanje 700 pobunjenika i članova njihovih obitelji napustit će posljednje područje pod vlašću pobunjenika u gradu, u okrugu Vaer.

Provedbu dogovora nadgleda UN.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.