NACIONAL OTKRIVA da je premijer Andrej Plenković dan prije razrješenja Mostovih ministara tajno pregovarao s vođom HSS-a, ali i s predsjednikom IDS-a, što govori o tome da je njegov potez bio pomno planiran i dovodi u pitanje njegove tvrdnje da nije znao da Most neće podržati Zdravka Marića

Hrvatski premijer Andrej Plenković vodio je tajne pregovore o mogućnosti da okupi novu parlamentarnu većinu najmanje dan prije nego što je na prošlotjednoj sjednici Vlade zbog ministra financija Zdravka Marića razriješio trojicu Mostovih ministara. Plenković je te pregovore odvojeno vodio s predsjednicima HSS-a Krešom Beljakom i IDS-a Borisom Miletićem.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORORHIDEA GAURA HODAK I BERISLAV JELINIĆ
Podijeli objavu
Prethodni članakDio SDP-ovaca ipak će glasati za smjenu Bože Petrova?
Sljedeći članakMARIĆ “Svima je jasno da sam samo sredstvo u ovoj priči”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.