Mare Milin

petak, 19. i subotu 20. svibnja, u zagrebačkoj Tvornici kulture, Vatra će prvi put u karijeri u istom prostoru u dva dana održati dva različita koncerta s različitom listom pjesama. U povodu tih dvaju nastupa pjevač Ivan Dečak razgovarao je za Nacional.

NACIONAL: Zašto ste odlučili organizirati dva koncerta u dva dana, električni i akustični?

Učinilo nam se to kao novi izazov, a izazove volimo. Nakon električnog koncerta u Doma sportova prije dvije godine te akustičnog u Lisinskom, ove godine odlučili smo oba programa dovesti pod isti krov, ovaj put pod krov zagrebačke Tvornice kulture.

NACIONAL: Koncerti neće biti isti, odnosno pjesme će biti drugačije. Zašto ste to odlučili?

Neke pjesme pojavit će se u oba seta, ali aranžmanski i ambijentalno bit će potpuno drugačije. Nismo dosad svirali dva uzastopna koncerta u istom prostoru, pa smo ovaj pokušaj začinili različitim konceptima za svaku večer. Također, to je mogućnost za sve one koji bi poželjeli prisustvovati koncertima oba dana, da imaju priliku poslušati dva različita programa u našoj režiji.

NACIONAL: Nakon nastupa u Domu sportova i Lisinskom, ovo je treći ‘’veliki zalogaj’’ za grupu, kakav je osjećaj biti dovoljno velik, da tako kažem, da si možete priuštiti toliko koncerata?

Mislim da “veličina” nema nikakve veze s brojem koncerata. O koncertnim angažmanima uglavnom odlučuju organizatori koncerata koji valjda osluškuju bilo publike grada u kojem djeluju, pa prema tome angažiraju i glazbenike. Nama su ti “veliki” koncert svojevrsni izazov, ali planiramo u dogledno vrijeme napraviti i jednu stanku kao pripremu za izlazak novog albuma.

NACIONAL: Nije baš uobičajeno organizirati tako velike koncerte u tako kratko vrijeme. Bojite li se da će publici dosaditi Vatra?

Dosad smo isključivo imali koncerte u prostorima za koje smatramo da smo im dorasli, nije da smo pretenciozno ulazili u dvorane u kojima nam nije mjesto. Smatram da su tri potpuno različita programa u tri godine za milijunski grad sasvim ok.

NACIONAL: Jest li zadovoljni pjesmama za novi album?

Sljedeći tjedan izlazi “Akustik u Lisinskom”, naš prvi akustični album, snimljen 29. listopada prošle godine na koncertu u Lisinskom. Paralelno radimo na novom albumu, a prvi singl izlazi u rujnu 2017. Materijal još nastaje pa iako imamo već dosta snimljenih pjesama, još ćemo ih neko vrijeme brusiti. Uvijek smo zadovoljni novim pjesmama, inače ih ne bismo ni predstavljali publici.

Komentiraj