– U Dubrovniku za uskršnje blagdane boravi nešto više od 5500 gostiju što je slično kao i lani, a od početka ove godine do Velike subote bilo je više od 52 tisuće gostiju i gotovo 138 tisuća noćenja, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
“Rezultati turističkog prometa za ovogodišnji raniji Uskrs u skladu su s očekivanjima dubrovačkih turističkih djelatnika. U hotelima, privatnom smještaju i drugim kapacitetima u Dubrovniku je trenutno 5551 gostiju što je na razini prošlogodšnjih ostvarenja i s obzirom na datum Uskrsa, potvrda je popularnosti Dubrovnika”, istaknuli su iz dubrovačke Turističke zajednice.

Najbrojniji turisti u Dubrovniku za Uskrs su iz Španjolske, a potom slijede domaći i gosti iz Albanije i BiH te Njemačke, SAD-a, Grčke, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva i Koreje.
Od Uskrsnog vikenda na snazi je i ljetni red letenja, a otvoreni su svi dubrovački hoteli, restorani, trgovine.
Turistička godina za Dubrovnik je započela sjajno – od početka godine do 26. ožujka odnosno Velike subote u Dubrovniku je ostvareno  55 222 dolazaka i 137 628 noćenja. U dolascima prednjače gosti iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Koreje i SAD-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.