Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) odgodila je odluku o kazni za veznjaka zagrebačkog Dinama Arijana Ademija (24) zbog pozitivnog dopinškog nalaza nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala za tri tjedna, odnosno za 16. studenoga, objavio je Dinamo.

UEFA je otvorila postupak protiv Ademija nakon što su i A i B nalazi doping kontrole nakon utakmice protiv Arsenala bili pozitivni.

Sve dok traje disciplinski postupak klub i igrač ne smiju iznositi nikakve detalje slučaja u javnost pa tako još uvijek nije poznato na koju je nedopuštenu supstancu Ademijev uzorak bio pozitivan.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je u svom dopisu od 9. listopada istaknuo da je prema novom Svjetskom antidopinškom kodeksu, koji je na snazi od 1. siječnja 2015. godine, propisana sankcija za prvi prekršaj četverogodišnja suspenzija, a ne dvogodišnja kao što je bilo do ove godine. No, Ademiju može biti izrečena i manja kazna, uspije li dokazati da u njegovom slučaju postoje olakotne okolnosti.

Komentiraj

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.