Na hrvatskim autocestama protekloga vikenda, od 7. do 9. kolovoza, bilo je znatno više vozila nego u odnosu lanjski usporedivi vikend, a naplaćeno je i više cestarina, pokazuju podaci prikupljeni od tvrtki koje njima upravljaju.

Na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježeno je 642.322 vozila te je naplaćena cestarina od 32,9 milijuna kuna bez PDV-a, što je u odnosu na lanjski usporedivi vikend 5,4 posto više vozila i 5,52 posto više cestarine.

Na autocestama i objektima s naplatom cestarine (most Krk) na koncesijskom području Autoceste Rijeka-Zagreb tijekom vikenda je ostvaren promet 325.049 vozila, što je 3,7 posto više nego lani, a cestarine je naplaćeno 16,4 milijuna kuna bez PDV-a ili 6,7 posto više nego u usporedivom vikendu prošle godine.

Na autocesti Zagreb-Macelj, istoimeni koncesionar je u tri dana vikenda kroz naplatne kućice propustio 116.796 vozila, što je 9,3 posto ili 9.919 vozila više nego u lanjskom usporedivom vikendu.

Bina Istra na istarskom je ipsilonu u subotu i nedjelju evidentirala ukupno 104.806 vozila, 2,1 posto više na godišnjoj razini.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.