Zbog orkanskog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, uz obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27), a zatvorena je i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak je za sve skupine vozila, uz pojačan oprez zbog vjetra i mokrog kolnika, Starom cestom kroz Gorski kotar, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zatvorena je i autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika te dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Dobroselo-Mazin-DC1 (DC218) te i Krčki i Paški mostovi.
Samo za osobna vozila otvorene su: dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica-Kikovica (A7), brza cesta Solin-Klis (DC1), i državna cesta Gospić-Karlobag (DC25).

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I, skupina).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja i LC59122 u mjestu Ledenik i LC59123 u mjestu Konjsko.

Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet županijska cesta LC5062 Lič-Lukovo u Gorskom kotaru te županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača u Lici.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od snijega u Lici, vlažni u Dalmaciji, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme (na zimskim dionicama javnih cesta je i zakonski obavezna).

U prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Makarska-Sumartin, Split-Supetar, Split-Rogač; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.