MIrko Filipović otkazao je borbu u Seulu protiv Anthonyja Hamiltona koja se trebala održati za tri tjedna. Na svom je Facebook profilu Cro Cop objavio kako je već na početku priprema ozlijedio rame. Svakodnevnim se treninzima ozljeda samo pogoršavala, što je dovelo do odluke da slavni hrvatski borac završi svoju karijeru.

“Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine, i svakodnevnim terapijama, i inekcijama krvne plazne i raznim koktelima lijekova, ali nije išlo. Dio mišića je puknuo, velika je opasnost da pukne i tetiva i onda opet na operaciju. To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama”, piše Filipović.

Navodi Mirko u postu sve zdravstvene probleme s kojima se susreće. “Ali, to je cijena koja se mora platiti. Ljudi, naravno, vide samo jednu stranu medalje – materijalne stvari. A za muku, krv i bol nitko ne pita niti ih zanima”, nastavlja Cro Cop.

“Sada je dva sata ujutro, a ja zaspati ne mogu. Prebirem misli i vrtim svoju karijeru pred očima i svjestan sam da sam došao do kraja svog borilačkog puta. Najveći problem će mi biti adaptacija na ‘civilni’ život. Bez dva treninga dnevno i vječnih putovanja po svijetu što mi i neće tako teško pasti. Trenirat ću dok sam živ jer to je moj život, ali ne takvim tempom i to me na neki način raduje. Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesretan radi svega, već moja konačna odluka”, objašnjava Filipović.

Zaključuje kako je imao zaista dugu i bogatu karijeru u kojoj je ostavio dubok trag u borilačkom sportu, u slobodnoj borbi i K-1. “Nema nizačim žaliti. Hvala svima koji su me pratili i podržavali, a meni ostaju prekrasne uspomene i sjećanja. Pozdrav”, napisao je na Facebooku Mirko Filipović.

Komentiraj

FOTO:Dalibor Urukalovic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.