O stanju u Hrvatskom nogometnom savezu, izborniku Zlatku Daliću i hrvatskom nogometu u HRT-ovoj emisiji ‘Otvoreno’ u srijedu su raspravljali Miroslav Ćiro Blažević, bivši izbornik, Dražen Ladić, bivši nogometni reprezentativac, Marko Šapit, sportski komentator HRT-a i Edo Pezzi, sportski komentator.

Miroslav Ćiro Blažević naglasio je kako nije sumnjao da će Hrvatska protiv Ukrajine izboriti dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a ne sumnja ni da će kroz playoff izboriti nastup u Rusiji sljedeće godine. Dalića opisuje kao ‘znalca koji je u teškim uvjetima to i potvrdio’. Ali, napo,inje da je potvrda šarlatanstva dati mu u ruke vodstvo samo jedne utakmice, bez ikakvih jamstva za budućnost. “Hrvatski je nogomet postao dio elite nogometnih nacija, a sada u njegovo vodstvo dolaze akrobati”, kaže Blažević.

Dražen Ladić preuzimanje reprzentacije uoči Ukrajine od strane Dalića smarta ‘ludim i hrabrim potezom’. “Osobno mislim da ni on nije razmišljao tom riziku. Ne daj Bože da smo izgubili od Ukrajine, gdje bi danas bio Zlatko Dalić. Što bi bilo s njegovom trenerskom karijerom”, smatra Ladić. Smatra da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost. “Narodu možeš svašta raditi, ali ne diraj mu nogomet. Stavi porez na nekretnine, ali daj da idemo na Svjetsko prvenstvo”, poručio je Ladić.

Novinar Marko Šapit smatra da Daliću ne bi mogli zamjeriti ni da se iz Ukrajine nije vratio s pozitivnim rezultatom. “Dalić ima kvalitetu, ali nije bilo fer gurati ga preko noći u nepoznato”, rekao je Šapit dodajući da se prijateljske utakmice ne koriste na dobar način.

Pezzi je priznao da bi u važmnoj utakmici, kakva je bila ova protiv Ukrajine, posegnuo za Ćirom Blaževićem. “Izbornik je lider, motivator, čovjek koji dobije momčad. Dođu igrači umorni iz svojih klubova pa ih on mora rekuperat na svaki mogući način i tu je potrebna jedna druga kemija. Zato je iskustvo potrebno, a već godinama se ljudi uče na reprezentaciji što nije dobro”, smatra Pezzi.

Komentiraj