Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova (MSP) potvrdilo je u nedjelju da je u Libiji oteto dvoje djelatnika veleposlanstva Srbije u toj zemlji.

Slađana Stanković zadužena za komunikacije i vozač Jovica Stepić oteti su u nedjelju prijepodne u gradu Sabrati, priopćio je MSP.

Pojedinosti otmice zasad nisu poznate.

Beogradski elektronički mediji javili su ranije da je dvoje djelatnika oteto u gradu Sirtu, uporištu pristaša svrgnutog libijskog vođe Moamera Gadafija koje je u lipnju zauzela Islamska država.

Prvi potpredsjednik vlade i šef diplomacije Ivica Dačić razgovarao je o otmici s libijskim ministrom vanjskih poslova Libije Mohamedom Imhamidom Abdulazizom.

“MSP čini sve da, u kompliciranoj situaciji na terenu, osigura više informacija i siguran povratak naših državljana”, stoji u priopćenju MSP-a.

Komentiraj

FOTO:Tomislav Krasnec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.