Backo Mini Express priopćio je u utorak da za bolje usvajanje osnovnoškolskog i strukovnog gradiva organizira praktičnu nastavu na najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, koja se nalazi u Zagrebu u Gundulićevoj ulici.

Već dulje vrijeme uočava se nesrazmjer znanja kojega učenici tijekom svog školovanja usvajaju i znanja kojega mogu i znaju primijeniti u konkretnoj praksi. Stoga Backo Mini Express pokreće inicijativu za praktičnu nastavu tehničkog odgoja i maketarstva za učenike viših razreda osnovnih škola, kao i učenike srednjih strukovnih škola u segmentu inženjerstva i elektronike.

 

  • Praktična nastava na koju su uz svoje profesore pozvani svi hrvatski školarci, odvijala bi se u prostorima makete u Gundulićevoj 4 u Zagrebu, kao i u dodatno osiguranim prostorima radionicama, uz pet maketara – inovatora koji svakodnevno rade na samoj maketi.

 

Učenici bi time mogli dobiti uvid kako se naučeno gradivo primjenjuje u praksi, prvo na maketi, jer je to umanjeni svijet u odnosu na stvarnost u omjeru 1:87, a potom bi primjenjivali znanja i u stvarnom svijetu učinkovito spajajući naučene sadržaje u školskim klupama i usvojene na praksi, kaže se u priopćenju.

Maketa koju čine 102 kompozicije vlakova, smještenih u 75 četvornih metara izlagačkog prostora, koji prometuju osam sati svakog radnog dana, uz obilje popratnih sadržaja vezanih uz promet, elektroniku, inženjerstvo, tehnički odgoj i maketarstvo, odlična su podloga za sve kreativce i maštovite mališane koji se žele okušati u krajobraznoj arhitekturi i tehničkim zanimanjima.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.