Australske vlasti zaplijenili su u Sydneyu veliku količinu droge ‘ecstasy’ čija se vrijednost procjenjuje na 114 milijuna američkih dolara, javlja dpa.

Australska savezna policija zaplijenila je sintetičku drogu MDMA (metilendioksi-metamfetamin) koja spada u psihostimulatore, a po kemijskom sastavu slična je metamfetaminu i halucinogenom meskalinu i u čistoj formi je bijeli kristalni prah.

“Ovo je najveća zapljena droge u Australiji u 2016. i četvrta najveća zaplijenjena količina ‘ecstasyja’ u Australiji ikada”, priopćio je ured ministra pravosuđa. Policija je uhitila dvojicu Poljaka od 28 i 29 godina koje sumnjiči za uvoz droge.

U najnovijoj policijskoj akciji, količina zaplijenjene droge jednaka je količini od preko 4,1 milijun ‘ecstasy’ tableta.

MDMA je uz marihuanu najčešće korištena droga u zemlji.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.