Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković zatražio je objašnjenje o uskrsnicama koje će dobiti tri tisuće prezaduženih radnika HAC-a, HAC ONC-a i ARZ-a. RTL je javio kako će tih tri tisuće radnika dobiti od 400 do 900 kuna uskrsnica. Ipak, Butković tu ne može ništa jer je sve, kazao je, po kolektivnom ugovoru.

“Sužene su mi mogućnosti djelovanja”, poručio je.

Vlada je u četvrtak dala suglasnost za novo zaduživanje HAC-a za još 250 milijuna za vraćanje dugova, ali radnici će svejedno dobiti uskrsnice. Ministar Butković obećao je kako će o pravima razgovarati s upravom i sindikatima. “Problem HAC-a i ARZ-a u smislu dugovanja i onih obveza koje imaju traže razumijevanje i traže dijalog”, rekao je.

Uskrsnice će dobiti i radnici FINA-e, APIS-a, HEP-a, Lutrije i Pošte i to od 400 do 500 kuna. 200 kuna dobiti će radnici HŽ Infrastrukture, dok HŽ Putnički još uvijek pregovara sa sindikatima. Rekorder su, piše RTL, Hrvatske šume, gdje će više od sedam tisuća radnika dobiti čak 1250 kuna, a Hrvatske će šume za to izdvojiti devet milijuna kuna.

Komentiraj