Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Rijeku i Primorsku-goransku županiju kako bi predstavio svoj program ‘HDZ – središnja snaga razvoja Hrvatske’.

“Ne samo da predstavljam program, već želim osluhnuti koji su to mogući elementi koji će nam pomoći u popravljanju svega onoga što je do sada napravljeno na način da stranka kvalitetnije funkcionira i da svi budu više uključeni u stranački rad s ciljem ojačavanja unutarstranačke demokracije. Jednako tako, želimo se kvalitetno pripremiti za parlamentarne izbore. Ovo je 18 županijski odbor pred kojim ću predstaviti program, danas ćemo odraditi još dva i zaključiti tu priču u Zagrebu, izjavio je Plenković, piše Novi list.

Na pitanje kako on komentira financiranje HDZ-a ruskim novcem i nije li to čista kontradikcija budući da se HDZ zalaže za pripadnost zapadnoeuropskim demokracijama, Plenković je pojasnio, kako piše Novi list, da će odgovarati za poslovanje HDZ-a od kada postane predsjednik.

“Vodit ću se s tri temeljna načela – financiranje mora biti zakonito, odluke koje se donose o prihodima ili rashodima moraju biti transparentne i da predsjedništvo kao kolektivno tijelo o tome bude informirano, te da budemo odgovorni. Pazit ćemo od koga u kojemu trenutku i iz kojih razloga primamo kredite ili pozajmice. Stavit ću tu točku. Sve što se u ovom trenutku događa pripada političkoj odgovornosti predsjednika Karamarka. Ja ću odgovarati za budućnost jer sam se zbog budućnosti HDZ-a i Hrvatske kandidirao”, zaključio je Plenković.

Komentiraj